Smördegsinbakad ost och skinka

Share to pinterest
Smördegsinbakad ost och skinka

Super frasig inbakad smördeg med ost och skinka är en riktig favorit som funkar perfekt som en snabb lunch eller mellanmål. Den krispiga smördegen och den krämiga fyllningen av ost och skinka är en oslagbar kombination.

Det bästa med denna rätt är att den är så enkel att laga till. Du kan enkelt hitta smördeg i din lokala matbutik och fyllningen kan varieras efter vad du har hemma. Du kan byta ut skinkan mot kalkon eller rökt kyckling, eller byta ut osten mot fetaost eller mozzarella.

Denna inbakade smördeg är perfekt att servera tillsammans med en fräsch sallad eller grönsaker. Du kan också packa ner den i en lunchlåda och ta med dig till jobbet eller skolan. Det är en riktigt smarrig rätt som garanterat kommer att göra succé!

Portioner

4

Total tid

30 min

Ingredienser

Instruktioner

  • Förberedelse

    • 1
      Starta ugnen på 200°C (390°F)
    • 2
      Lägg smördegen på bakplåtspapper i en ugnsform
    • 3
      Dela mozzarellan i skivor
  • Tillagning

    • 1
      Fyll mitten av smördegen med mozzarella, skinka och riven ost
    • 2
      Krydda med salt och peppar
    • 3
      Snitta ca 2 cm breda remsor längs kanterna och in mot mitten av smördegen där fyllningen finns
    • 4
      Vik över remsorna omlott ("fläta" ihop smördegen)
    • 5
      Pensla med ägg och strö på sesamfrön
    • 6
      Grädda smördegen mitt i ugnen på 200°C (390°F) i ca 20-25 min beroende på ugn. Den ska få en gyllene färg
  • Servering

    • 1
      Låt den svalna en stund innan du skär upp och servera sedan med sallad eller ät som den är